Just do it!

Just do it!

måndag 21 april 2008

Efter regn kommer sol...

ja, visst är det så!
Helt ljuvlig helg har vi haft och bara varit ute, som troligtvis flesta av er andra.
Jag har rivit och svurit och grävt och druckit kaffe...grävt lite till och skrubbat och grillat och druckit kaffe..:)
Och nu börjar det likna något som jag har i tankarna, men...inga blommor ännu köpta, så nu ska jag hälsa på tantan min och köpa massa pellisar. Sen tänkte jag faktiskt köpa någon rosbuske...
men vilken?!
New Dawn tycker jag är fin...tror ni som kan att jag klarar den?...*livrädd*...eller kanske tips om någon annan amatör vänlig sort!!!
Skulle bli så himla glad om ni har några åsikter om det, jag behöver råd..:)

Massa bilder utifrån igen...fast tagna idag..:)
Jag är så himla happy för korgstolarna, mannen har precis vitlackat dem. De är köpta på Röda korset för massa år sedan...och har verkligen skänkt oss lycka många somrar..:)
men nu var de så trötta och inte ens snyggt nötta, att vi bestämde oss för vitt och...

visst blev det bra!!...i eftermiddags sydde jag nytt till dynorna...har länge kört blått, men nu blev det blommigt..:)en del av mina tidningar får bo här ute..gissa vilka..;)väldigt blommigt är det...väldigt väldigt blommigt!!!...titta så kal vinrankan är fortfarande! Men snart så...bara saker...bara saker igen...
en ensam tulpan som jag hittade i gräsmattan fick flytta hit...ännu mera saker...
japp, ni förstår..:)...saker i en uteplats...

och sist, men inte minst...tack vare min ljuva Loppa...som tipsade mig från Blocket. Hon är inte bara rolig utan rar också..:)...mitt underbara zinkbadkar!
Kunde bara inte låta bli att ta med det...titta så fint det är!!!...tänk sen när allting är grönt och de varma sommarkvällarna har kommit för gott...gissa vem som ska bada där...åhhh...*
happy igen*
...Nu har jag en sovrumsloppa och en
zinkloppa...= lycka..:)

Hoppas ni alla har det bäst!
Jag sitter ingenting vid datorn, vet inget vad som händer på era underbara bloggar och har lite ångest för det! Känner hur oron växer...tyvärr!
Men jag försöker fokusera och ta en dag i taget...

Min största kram till er alla och en trolsk tisdag..:)...må det goda springa runt er-alltid!

36 kommentarer:

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Akta så jag inte sitter där före dej . Jag kanske parkerar mej där för resten av sommaren , så får ni spätta loss mig lagom till jul ;-)
Skojsar bara !!!
Men hörru så vackert du har det där ute , me like allt det BLOMMIGA !!!!
Manne funderar på att maila Ernst ang . vårat uterum !! Men vem behöver Ernst , när man har dej !!!
Love /Lotta
Rosor är inge märkvärdiga , var inte rädd ! Klätterrosor ska oftast inte klippas !

hlíf sa...

vad fina stolarna blev! nu kan dom vara kvar forever! <3 puss & kram

Gårdsromantik sa...

Vilka vackra stolar - sprayade han dem? Har hört att det kan vara svårt att måla rottin.

Kram Maud

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Stolarna blev helt underbara med vit färg och med de fina blomster tygerna. Ja vet du vad...jag bara njuter av dina bilder =)

Kramisar Anita

ColonialEast sa...

Vilken fantastisk blogg du har! Är första gången jag hittar hit. Så mycket fina bilder och så mycket tänkvärt. Tack! Hoppas OK att jag länkar till dig för hit vill jag hitta tillbaka!

My Lovely Things sa...

Kära du..vi fins här du har tid.....
Känn ingen oro...Jag bara älskar din blogg..du jar så trevlit innerliga innlägg...

Så ljuvligt zinkbadkar..

Underbara bilder från ditt uterum..korstolarna blev så fina...dynorna är så söta..

New Dawn..är en en jätte lätt skött ros..har 2 kräver inte en massa jobb..
lycka till..
kram anna

Solsjö - Under en vind sa...

Ditt rum är alldeles underbart!!! Så mycket fina detaljer! Måste fråga om fåtöljerna, sprayade ni dem eller var det pensel??Jag har nämligen en som jag vill förvandla....

Jag tror att du kan ha new dawn, jag har dem och det går bra än så länge!

Var rädd om dig, stressa inte upp dig över oss andra....ta bloggandet bara i den takt du känner! NU ses vi snart, på söndag hoppas vi på en mysig dag!
Stor kram!

Vintage sa...

Har tips på snabbväxande och lätta rosor Ispahan,Maidens blush,Blusch damask.Titta gärna in till mig så får du se mer rosor och tips.Kram Susanne

Nina sa...

åh nu är jag ILLGRÖN av avund...jag vill ha dit badkar... lite långt att åka för att få njuta av ett kvällsbad ....

kramar

My White Cottage sa...

Jag går också och funderar på en New Dawn. Vi har nämligen tänkt göra en liten uteplats mellan trappen upp till vinden och mittentrappen (alltså under köksfönstrena), där är idag en bred rabatt. Då ska vi ha en spalje gjord av rostiga armeringsjärn mot vindstrappen och där hade jag tänkt plantera två New Dawn. Om du vågar så vågar jag! :)

Känn ingen stress över oss andra bloggare, vi finns kvar här ute vet du. Å vi vill ha DIG kvar - så ta det lungt vännen!

Här lyser solen från en klarblå himmel men idag blåser det som tusan här. Kalla, isande vindar... men jag ska ta mig ner till havet en sväng ändå har jag tänkt mig!

Önskar dig den bästa av tisdagar!
Jättekramen till dig!

PS. Zinkbadkar is to die for!!! Ljuvligt!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej min goa goa....!!

men din rackare...har du fått tag på ett sånt badkar...vill ha ju...hum...ja ja jag får väll ställa mig i kö för att bada hos dig...hiihihi..

Hoppas att mamma mår bättre...tänk vad ynklig man blir när mamma är dålig.

Ljuvliga bilder från er uteplats...blommigt är härligt på sommaren!

kramizzzzz Nillizzzz

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så fina korgstolarna blev! Och det är härligt med blommigt till, det är så fint till sommaren...
Jag har en ros hemma som jag hoppas ska växa och klättra, men den är alldels ny och jag hoppas också det ska gå bra med den...vet inte vad det är för sort.. Men New Dawn känner man ju igen, och den tror jag växer bra...
Nu ses vi snart på träffen... spännande...
Kram
Marie

Marie sa...

Korgstolarna blev jättefina och det blommiga tyget var supergulligt till, ser riktigt härligt somrigt ut!
Zinkbadkaret är helt underbart, din lyckos!
Klart du kan ha New Dawn. Jag har flera stycken som klänger på ett stort rostigt armeringsnät på baksidan av huset. De har vuxit som ogräs, och de är ju helt ljuvliga när de blommar.

Ta det nu lugnt och stressa inte! Vi är nog många som inte tillbringar lika mycket tid vid datorn just nu. Det finns ju så mycket annat man vill göra nu när våren äntligen har kommit.

Ha det allra bäst min vän och så ses vi om några dagar! Jag börjar nästan bli lite pirrig inför söndagen, ska bli så kul att få träffa alla.

Kramar Marie

"M" sa...

Hej du lilla loppa...hihi..jo du jag sitter nästan inte alls vid datorn...men när jag sitter här är det till dej jag kommer...alltid...så himla fina stolarna blev...vill åxå ha...men hujedamej så mycket färg det går åt om man ska måla sånna med spray...om man ä lite lat.....ska se om man hittar nån stol på loppis....vilka ljuvliga bilder.....fint så in i hundan du....kramar till dej

inga Heiddal sa...

Sæl vennen!!
Þetta áttir þú ekki að gera !!!! Nú get ég ekki beðið með að sitja þarna úti... Og jafnvel dýfa tá í zinkbaðkarið..Fjan... að maður megi ekki drekka dropa af víni. En jæja ég verð bara að finna einhvern rosa góðan óáfengan og sykurlausan og.... drykk huh..
Heyrumst. klemma til þín og þinna. INGA

Anonym sa...

Hej!
Så underbart vackert du har!!!
Har just gjort ett inlägg om trädgårdsdrömmar och sitter och drömmer och drömmer...och nu blev jag ännu mer inspirerad!
Det kunde vara lite varmare här hos oss, och så borde jag ha lite mera ork, just nu är det roligast att surfa runt och att bläddra i tidningar...men orken kommer väl den också!
HA DET BRA!!!

inga Heiddal sa...

Einhvernvegin finnst mér eins og þú ætlir að éta báða pokana ein... veit ekki en fékk þetta á tilfinninguna .. hef ég rétt fyrir mér ??:)

Elzie sa...

Så mycket vackert du samlat på dig i ert uterum. Här finns minsann inget så fint. Mest bara en hög som innehåller bord, stolar mm. Får nog plocka fram sommarmöblerna nu *s*. Och piffa till det lite kanske?!?!
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Annie - Annalunda sa...

Så underbart vackert!!! jag kan inte se mig mätt på dina vackra bilder! Såklart du kan ha rosor!!! New Dawn är både lättskött, tålig och underbar! Nästan alla gammeldags rosor är "lätta". Ser att "Kärleken till..." redan har tipsat om några ytterligare, och en av mina favoriter är just Maidens blush men den blommar inte så länge.Louise Odier är också jättefin + en massa till....

Jättekram till dig från Annie

Annika sa...

Så fina dina krogstolar vart och vilket ljuvligt badkar du har...det vill jag haaaa....Bra att din mamma mår bättre nu...Ha en bra dag. Kram Annika

Lila sa...

Oh, vad otroligt vacker korgstol, blev jättefin som vit. Vår skruttan har två mini korgstolar som jag fyndat, dessa är i träfärg...har funderat på om jag vågar sprutlackera dessa vita, men visste inte om det skulle bli bra. Men nu vet jag ju att det fungerar...TACK!

Underbart kar du har i trädgården och supersöta bilder du visar.

kramis Lila

Änglahem sa...

Åhh Gúa!! läste precis om din mamma, vad skönt att höra att hon mår bättre!! Kan inte tänka mig ett liv utan mamsen, men man vet ju att dagen kommer men inte ÄN!! Och du som har din mamma sååå långt bort! usch då...

Meeen ditt uterum skulle jag gärna sitta i och dricka rödvin.... Sååå fint och charmigt=me like!!!

Hihi...jag kan nästan föreställa mig hur alla tjejerna står på rad och vill bada i ditt zinkbadkar till sommaren*fniss* skulle du inte visat...

Hoppas nu verkligen att du kan komma och ha roligt på söndag!! Kan föreställa mig mycket tjatter och skratt!!*hoppas jag*

Och du vet att vi finns här, NÄR du känner att du har lust och ork!! Bara så glada (jaa jag vet att jag inte är ensam) att du finns med oss igen!!

Ses på söndag du sköna!!
Kramar/Ulrika

Doften av vanilj sa...

Så bra dina korgmöbler blev när ni målade dem vita. jag håller också ögonen öppna efter en korgstol. Jättemycket fina saker du har på din uteplats, helt otroligt vackert!/Kram på dig

Sigga sa...

Ég skal senda þér fjóra og þú mátt borða þá alla :) Það er samt kurteisi að gefa með sér.

Lengi getur gott bestnað stendur einhversstaðar og útisvæðið ....... mmmmmm.

Knús Siggs

Sigga sa...

Ég hef líka heyrt að það geti verið svart að mála rottuna, muhaha.

Skogsdoft & havsbris sa...

Underbara bilder! Korgstolarna blev jättefina. Lite färg och de fick nytt liv! Lampan ovanför bordet är helt fantastisk!
Vet du, jag har en nästan likadan köksvåg! Den har varit min farmors, det var farfar som köpte den till henne en gång när han varit bortrest. Då blev hon inte särskilt glad över att få något så tråkigt som en köksvåg när han kom hem har jag hört, men jag blev desto gladare när jag fick den fina vågen i min ägo! :)
New Dawn är jättefin, lycka till om du bestämmer dig för att skaffa en sån!

Sallys hus sa...

Hallå!
Först och främst!
va skönt att din mamma mår bättre!

Jag skulle gärna sitta i en av de där underbara fåtöljerna och pimpla rövin med dig..;)
Du har en sån mysig ute hörna så man blir aldeles grön av avund!!
Vill också ha så ju..:)
Vilket badkar du fått tag på!!
Det är ju också bra att du fått ett eget...så du kan sluta bada i mitt hela tiden!;)

Sedan lilla gumman ska du inte få panik för att du inte hinner blogga så mycket....
Först å främst måste man ju må bra själv..sedan säger man ju att de sanna vännerna finns kvar oavsett!!!
Det gäller väl syber vänner också va???
På lördag har våra gympatjejer en tävling.....Ska vara på plats redan 7.30 på lördag morgon....phu!
Sedan är det fullt ös hela dagen....
Det har varit mycket gympa nu ett tag...det ska bli såååå skönt när den slutar för terminen.

Jag hoppas jag ska hinna vara ute och fixa lite i morgon...samtidigt som jag röjer färdigt inne och packar upp nya varor i butiken och syr en dansklänning till systerdottern som tävlar i latin på lördag.....tror du jag hinner allt det???
Hi hi...skulle behöva lägga till 17 saker till på den listan...
Hoppas du får en lugn och härlig onsdag!
Kram katarina

Bente sa...

Så fint du har det!!!
jeg gleder meg til hver gang jeg skal inn på din side,for det er så mye fint å se på!
Jeg har noen rosebusker som var i beddene da jeg flyttet hit,har trodd flere ganger at jeg har tatt liv av de,fordi jeg har klippet de på feil tid.Men utrolig nok,så kommer de opp igjen.Så roser klarer du:)Det er så gøy å kunne ta inn friske roser hele sommeren:):)
ha det fint:)

Lilla Blanka sa...

Hej min glada vän!
Vad jättehärligt att få se alla dina ljuvliga saker..och blommigt är ju jättefint och somrigt!
Ditt zinkbadkar förstår jag att du är glad för..det är ju helt magiskt...ljuvligt!
New Dawn är en bra rossort och såå vacker..Jag har ett par precis vid infarten till vårt hus, de växer jättesnabbt och är hur tåliga som helst..står i vår grusgång ochj växer så att det knakar :)
Kraaaaam
Mia
På söndag så... ;)

n o r d i n g å r d e n sa...

Ja det blev verkligen bra!!! Så snyggt det är hemma hos dig, överallt! Man kan ju glo ihjäl sig, du måste tänka på oss åskådare: ) Så fint och det zinkbadkaret, så läckert!!! Mari.

VIKTORIA sa...

Vilket underbart uterum ni har skapat er!

Dubbelörn sa...

Så vackert du har skapat det omkring dig... Stämningsfullt o inbjudande.

Helgen var underbar o det blev både trädgård o vin även här hemma ;).

Har också vågat mig på rosor, för första gången. Vi har försökt göra enl konstens alla regler men... *hackar tänder* :)

Varma kramar

Hannis sa...

Bloggvärlden finns kvar!
Som du skriver:
Ta en dag i taget,njut av våren och var rädd om själen!
Och glöm inte att dricka lite vin också=))

Fantastiska bilder!
Och ditt badkar, ja du bjuder ju in till köbildning alá Stockholm i rusningstrafik=))

Kram Hannis

MiaMaria sa...

Hej!

Så roligt att höra från dig min sköna!
Här har det varit fullt upp så jag har inte mailat dig ännu men jag ska.
Så underbart att se dina bilder och att det är BLOMMIGT letar tyg men kan inte hitta. Sist jag köpte blommigt tyg var i Frankrike och det var en lite bit.....den kan man inte sy kuddar av....
Köpte kuddar förra året till farstukvisten blommiga från Rusta tror att du har ngt liknande......

Men nu vill jag ha de i min paviljong, vi får se om jag hittar det jag söker.

HAr nog inga förslag på rosor allt är vackert. Ska nog köpa mig en vit sort i år......sätta den i en kruka till en början sen planterar jag ut den till hösten.

Härligt att se dina bilder och att läsa din text!

Nu ska ni snart träffas ett gäng, hoppas ni får det riktigt skojigt och att ni får shoppa loss ordenligt. Och massor av värme och sol ska ni ha!!!!!!!!!!

HA´nu det så gott och kommentera i din takt........

Kramar// Miamaria

hemtrevnad marie sa...

Såå fina stolarna blev , antar att ni spraymålade dom???
Jag försökte nämligen måla mitt lilla blombord i rotting häromdan...ingen höjdare, det täckte inte alls.....era stolar ser fantastiska ut!!
Och badkaret är ljuvligt!!
Har hört att New Dawn ska vara lättskött!!(Den är iallafall helt bedårande!!!
ha det så gott!
Kram Marie

spetsar och änglar sa...

Vad fina dom blev dina stolar!!
Och vilket fint badkar,där kan du sitta ljumma sommarkvällar och smutta på ett glas vin.Vilken lyx!!!! :)

Ha det gott
Kram Heléne