Just do it!

Just do it!

onsdag 10 december 2008

Var vakna...


Ni mina uppmuntrande änglar!
Ni är allt fantastiska!
Nu inte bara har jag accepterat min brist på baklyckan. Utan också mina sju extra!
De fyller ut rynkorna, som min kära Lena så fint påpekade.
Fast om jag är mig själv sann, så skulle nog tio till sitta fint, om de skulle slätas ut i detta hemmet..:)
En tanke som faktiskt igår slog mig, när jag skulle sätta på ögonskuggan. För att få den att sitta snyggt, så måste jag liksom dra ögonlocken åt sidan.
Av någon anledning så stannade blicken i spegeln, då jag såg att, fingret var nästan vid hårfästet!...när det var tillräckligt slätt för att måla på!
Japp, men det är mysigt med lite rynkor ju.
...I alla fall om man är en man..:)

MEN...
det är en annan viktigare sak som oroar mig i dag!
Låt mig berätta...
Jag har ju varit så dum att vara medlem på Facebook.
Ingen aktiv sådan, utan mest bara nyfiken på gamla vänner.
Och nu när jag lyssnade på isländsk radio, varnade de för meddelanden från en vän, som lyder ungefär..."se en video från din sista fest" !
Och de varnar för att man öppnar det, eftersom det är ett mycket aggresivt virus som kommer åt alla datorns uppgifter! ...konton och alles.
Och vet ni, jag tror att jag igår öppnade ett sådant!
Inte helt säker, men tror det!
Jag fick det i min inkorg från en "ny" gammal vän, så jag tänkte...
"vad är det för nåt"?!?
Mycket märkligt, eftersom jag nästan aldrig öppnar något sådant. Utan genast slänger det.
Men nu är jag alldeles bekymrad. Hur vet jag det? Vad gör jag nu?!
Detta känns inte kul!

Och Facebook, tillhör numera mitt förflutna, så mycket är säkert!
Tänkte bara på er som också är där inne..."var vakna"!

Tillägg:...Läste just att man ombeds ladda ner Adobe flash player och det gjorde jag inte, så då hoppas jag att jag är save..:)

Ha den bästa dagen!
Och så ses vi snart igen!
Kraaaam...

27 kommentarer:

gittan sa...

Usch, hoppas det inte var ett sådant otrevligt mail. En kapad dator är ju det sista man önskar sig! Kan du inte gå tillbaks in på facebook och se (utan att öppna igen) vad det stod? Jag håller tummar och tår för att du har fel i dina msstankar. Önskar dig en härlig dag / gittan

ser du, nu har jag skaffat mig ett konto så att jag äntligen kan lämna kommentarer hos dig =)

Anonym sa...

Oj, vad trist med datahistorien. Hoppas du klarar dig, kan inte ge dig något bra tips, tyvärr, är ingen datahacker... Läste ditt förra inlägg, du kan verkligen konsten att berätta en historia! Här i huset har jag sån tur att min mamma är en riktig bullkaksmamma, som kommer titt som tätt med nya, goda bakverk. Där har jag min ursäkt till varför jag så sällan bakar...
Men köpeskakor går precis lika bra att äta, eller hur??
Kram
Helen

Kari sa...

Jeg har sluttet med øyeskygge...
Synes ikke allikevel. :-)

Ikke baker jeg heller. Synes det er mye godt i kjøpt sjokolade.

Attpåtil, så er jeg heller ikke medlem på Facebook. Har aldri fristet meg. Så vi er nok ganske så like, du islending i Sverige og jeg nordmann i Norge. Ha en strålende dag!

rosenskära sa...

Hm, nu tänker jag på något jag hörde en gång: 95% av allt det vi går och oroar oss för, händer aldrig... Då känner man sig verkligen löjlig, eller hur? Ängslig och svag i nerverna, liksom.

Men virus är ett otyg, vi råkade illa ut en gång och efter det installerade maken en himla massa virusdetectors och spyprograms, som han kör varje dag. Tur att han gör det, för det glömmer ju jag - jag bara använder datorn (och bilen...)!

Håller tummarna att du klarar dig snäckan!

Kram (och tack för komplimangen!) Lena

Elzie sa...

Vad det är trist med dessa människor som bara är ute för att förstöra för andra. När bloggvärlden kunde vara så härlig!!
Som sagt, rynkorna visar bara att vi har levat en stund och fått lite erfarenhet!! Så är det, ha, ha.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

Hanna sa...

Ja, det är virusar överallt...
Själv fick jag ett meddelande från en vän (på msn, om jag minns rätt) för ett tag sen... med en länk..som jag öppnade, såklart! Det var virus! Det snirklar in sig liksom överallt!

Hua!
Hoppas du slipper virus!

Kramar/Hanna

Maria renoverar sa...

Hej!
Inter kul med virus. Se till att ha ett nytt och bra antivirusprogram.
Sköt om dig och njut av julen!
kram Maria

inga Heiddal sa...

Sæl hrukkudýrið mitt!!!!
Já það er ýmislegur djöfullinn sem maður þarf að draga á eftir sér. Hann er einmitt orðin allt of stór á mig krumpaði kjóllinn sem ég er búin að vera í öll árin. Þarf endilega að fara að láta stytta hann verulega :=) Leitt með vírusinn en vonandi eyðilagði það ekkert mikilvægt... Ég lokaði facebook hjá mér eftir 800... gylliboð frá einhverjum helv... tyrkjum og egyptum. Er enn á fá frá þeim eitthvað um að ég sé þeirra pets-hotties. Dont like it.. Ég vil bara vera hot fyrir Gísla minn og engan annan. En verð víst að fara að vinna núna. Sit hérna inni í sérdeild yfir prófi og kann ekki við annað en að þykjast vera að fylgjast með. Ha de bra vennen... Gaman væri nú að sjá þig á áramótunum... Kram INGA

Viveka i Bläckhornet sa...

Men hjälp!
Vilka idioter som alltid håller på. Mina ungdomar är inne på facebook varje dag, nu måste jag varna dem.
Och på tal om virus...Idag är det hopp om livet, men igår var en "nära- döden-upplevelse" . Mitt i min förkylning drabbades vi av den fruktade vinter-kräk-sjukan. Alla föll som furor.När det var som värst kändes som om jag höll på att dö.Sen ville jag bara dö :o
Men som sagt, idag känns det bättre.
När det gäller våra "etxra kilon" brukar jag säga
-Nu finns det ännu mer att älska ;

Ha en jätte fin dag

Kram Viveka

ängeln i vitt sa...

Nej fy bubblan nåt virus vill jag inte ha igen. Det är så tråkigt att det finns folk som gillar att förstöra.

Blev jätteglad att du gillade prylarna... värmer gott i mitt hjärta då vänner blir nöjda.

Kram på dig / Carina

Siren sa...

Så synd at du åpnet et slikt brev, får håpe at det går bra...

jeg er ingen data expert,men jeg vet at om du har fått virus på maskinen, så vil du fort merke at dataen begynner å leve sitt eget liv, på den måten at enkelte programmer åpner seg selv, eller at du ikke kommer inn på programmer, eller at det blir tull med programmer på maskinen din...

Jeg ville umiddelbart ha slettet meldingen, og så kjørt en virus scanning...
Lykke til!
:)

oumberligating sa...

Hej! Skriver idag på min blogg om shabby chic bröllop tror du att någon kört den stilen? Har hittat en fin brudklänning med alla tillbehör och då menar jag alla tillbehör. Vilken fin och trevlig blogg du har, kommer läsa mer men nu ska det lagas mat, ha en trevlig kväll mvh från Peter!

Lilla huset på prärien sa...

Jag tycker nog det är en del av charmen att bli äldre, att få perspektiv. Har slutat oroa mig så mycket för mina extrakilon eller saker som jag inte gjort (som alla andra gör). På jobbet har jag någonting som jag kallar "dra-åt-helvete-kapital", det är sådant jag har när jag dragit in min budget och över. Då kan ingen tala om för mig vad jag ska göra, jag kan bestämma lite som jag själv tycker. Och nu efter 35 levda år tycker jag mig nog ha dragit ihop till lite "dra-åt-helvete-kapital" i livet också... ska sluta oroa mig så mycket för saker. Och jag ska alltid ta en kaka till :)

Kram Jenny

Hanna sa...

Hej Gúa!

Håller på med min 'lilla' blogglista... tänkte lägga till dig o, hoppas det e ok?

Kramen/Hanna

Þorgerður Sigurðardóttir sa...

Heppin þú að hafa ekki reynt að hlaða niður þessu forriti, fékk nefnilega sama póst með "vídeói af mér" frá vini mínum og náði að fá virus inn í tölvuna mína sem nú er hruninn, og ekkert virkar, sem sagt, var á fébók í 13 klst þar til ég eyðilagði tölvuna mína, náði 37 vinum og geri aðrir betur!!!
kveðja Tobba

Granne med Selma sa...

Dina bilder är alltid så vackra, men det är också så att dina texter är så fantastiska. Små och stora betraktelser som man bara måste läsa och fundera på. Det är verkligen inte alla bloggar jag besöker som jag också läser. Men din gör jag båda med.
Och idag köpte jag TIDNINGEN! Och du är så söt! Och det känns som om jag skulle kunna tänka mig att resa till Skåne för att få träffa dig live! När jag ser din fina krage på bilden ler jag för mig själv och tänker: En sådan har jag också - och jag använder den ofta, ofta. Alltid får jag så fina kommentarer och alltid berättar jag att den kommer från en god vän till mig:-)

Hoppas din dator inte blivit smittad och jag ska passa på att berätta en hemlis: Jag var också på gång att baka pepparkakor. Tänkte t.o.m sätta en deg och skrev om det på bloggen. Men neeej1 Köpepepparkakor är ju så mycket godare. Det får det bli hemma hos oss i år :-)
Kram Sussie

Tulipa sa...

hej!
Jag vet inget om facebook, men jag vill bara skriva att ditt förra inlägg var väldigt charmigt! Jag har nog också tänkt på hur mycket det bakas på bloggarna nu. Själv står jag mest i affären och våndas över om jag ska köpa den färdiga pepparkaksdegen eller inte, det färdiga pepparkakshuset eller inte...Man vill ju ha lite julebaksdofter i huset! Men vad göra när man inte riktigt räcker till allt. Sen blir man så "rund och go" över julen ändå med alla kalas och matorgier...
Skönt att höra att du strör ut "snön", det kanske jag också skulle göra?
Kram Tulipa

Mia sa...

Vilka härliga inlägg du skriver. Det där med datorn lät väl inge vidare men gillar verkligen din blogg. Här kommer jag att titta in många många gånger.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kram Mia

Synnøve. sa...

Hej viskar jag försiktigt.
Vill inte väcka dig.
Förstår du och de andra sover.
Har suttit och läst om dina sista "äventyr".
Hårtvätt på sonen.
Det vet jag inte när jag gjorde sist. Han är ju 19 nu så....
Så söt Hilmir var när han serverade dig den goa koppen med chocklad.
Man blir lika glad av att läsa det som att faktiskt få koppen själv.

Men din "allergi" oroar mig en del.
Har du försökt köpa mjölblandningar som du bara har vatten i? Det kan lindra allergin.
Eventuellt be någon av alla bakande bekansskaper att baka åt dig. Bara beställa så får du det hem. Det lindrar rejält kan jag lova. Annars så blir det nog att handla hem de färdiga kakorna från affären. Men det är inte säkert att allergin går över för det hehe.
Här bakade jag lussekatter och matbröd igår. Snart slut....
Måste alltså baka mera i morgon.
Makens chef beställde lussekatter så det är väl bara att ta fram saffranet.
Måste köpa mera....

Jag undviker allt som har med facebook att göra.
Det går flera virusvarningar där nu.
Men så länge du inte lastade ner det som stog i mailen så är du nog ganska trygg. Men för säkerhetsskull så kör du en virusscan. Du har väl sånt program?

Här tror jag äntligen vi kommit på vad som orsakat vårt datatröbbel. En hub som inte gillade vår trådlösa muskabel.
Nu är det omgjort bland kablarna och det ser ut som det funkar.

Så nu läser jag ifatt och kommenterar för fullt.

Nu önskar jag dig en förtrollande torsdag. Med barnen, maken och Lakris. Kattungarna är kanske kvar hemma än, har inte sett nått om de på bloggen din på en stund.
Ska strax hoppa över Atlanden och Nordsjön så jag kommer till Island.
Måste ju se vad Inga har för sig.
Min isländska går det inte alls bra med. Finner ingen språkkurs som fungerar. Har du nått tips?

En trailer med kramar är på väg mot Skåne i detta nu.
Slutdestination är hos dig.
Ta vara på dig vännen.
Kram Synne.

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Men Gúa, jag måste erkänna att när jag såg bilden på dig här på bloggen trodde jag att du var en ... typ 20-åring! Sen bilden i Tove visar även den en ung dam och visst är det väl så...bilder ljuger inte?! :o)
Morgonhälsningar från en annan ung 40+are,
Lydias Gröna Fingrar ;o)

Berglind sa...

Halló gamla mín. Notaðu bara ekki kreditkortið þitt á netinu á næstuni þessi virus er líka til að ná þeim upplýsingum. En mikið er fínt hjá þér eins og venjulega, þarf að fá þig lánaða hingað, ég var að sópa upp SANDI hér um allt hús í morgun eftir hundana ojbara.elskaþig.

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, oj så mycket vackert, som vanligt, så fint med sodaburken, rivjärnet och allt annat, du är en mästare och tusen tack för dina vänliga ord och den mycket unika och trevliga "awarden"; ) så glad jag blir!!! Du är verkligen rar. ( och då mnenar jag inte konstig, alla norskor: ) Mari.

n o r d i n g å r d e n sa...

...glömde säga, trist med facebook, tänk att man ska behöva tänka sig för överallt pga en massa idioter som förstör....

gamlamejeriet sa...

Usch, det låter inte bra. Kanske ska gå ur jag också... och jag undrar om inte jag laddade hem flashplayer häromdagen. Nu har datorn tråkat sig med mig två gånger bara idag. Undrar om det är det.... hmmm. Hopppas bara du klarar dig

Hursomhelst, jag har något till dig. Bara att hämta hos mig...

Ett skönare liv sa...

trevlig blogg :)
hoppas du får en fin dag
kram nadja

brynjalilla sa...

þú ættir að hafa sloppið með vírusinn ef þú opnaðir ekki adobe forritið.

En alltaf jafn hlýlegt að kíkja hingað inn, eins og góður kaffibolli með flóraðri mjólk
kram

annashusidingtuna sa...

Det är otäck med såna där virus, de vill man inte ha.
Kram Anna