Just do it!

Just do it!

onsdag 2 september 2009

Onsdags babbel...

Hej alla mina goda!
Hoppas i mår bäst..:)

Jag har haft en finfin tid, datorn har fått välbehövlig vila. Hemmets rensning har fortgått i alla skrymslen och vrår. Vänner, fest och mycket tankar. Ja, ni hör, precis som vanligt..:)
Men i alla fall, det känns som tankarna bara rusar just nu, mera än vanligt faktiskt. Och om det är bra eller ej, får framtiden utvisa. Jag undrar om det är rensningen som påverkar? Helt plötsligt börjar jag fokusera på andra saker, som att det här med inredning kanske inte alls är det jag ska göra. Eller, snarare bara ska hålla det på en amatör nivå.
Jag vet inte. Tänk om man bara ibland kunde veta, sådär utan att tvivla.
Är det bra eller dåligt att jag tänker så? Japp, ni fattar. Är det dåligt att jag helt plötsligt känner en längtan till mitt yrke. Är det sjukt att känna saknaden av att gräva i människors munnar! Eller är det fullkomligt naturligt..;)
Är det bara rädslan och tryggheten som styr denna känsla, eller kanske den gudomliga vägledningen som utnyttjar sin plats i mitt renade hem?
Ja, ni hör, frågorna är många som oftast i denna isländskas stora huvud. Och det känns som jag går runt i cirklar, utan utgång. Fast det är klart att jag vet att den finns där, jag är bara lite sen ibland att greppa den.
Jag har sen i vintras bestämt mig för att jobba med inredning, som stylist och göra reportage och fånga lyckan. Men den lila skammen över att ta för mig, har varit svårt för mig. Ni vet den lilla svarta på vänster axeln som viskar otrevliga små visor i mitt öra hela tiden..:) Medan jag uppmuntrar och innerligt glädjs åt andra som gör det.
Och just idag är jag så himla glad för att två superduktiga, genommysiga tjejer Anna och Carina har tagit detta steget. Mitt största GRATTIS till er tjejer! Jag ser helhjärtat framemot era reportage, de kommer att beröra. Det vet jag!
Och då mina vänner, vet ni det också..:)

Tills dess...lite bilder från mitt kök, som håller på att flytta in i vardagsrummet. Jah, eller typ. Blev så himla trött på att aldrig använda denna hörna därinne, samtidigt som jag ville har mera plats i köket. Flödet, ni vet..;) Och det känns bra. Inte minst för att jag nästan, (observera nästan), har övertalat min man att vi nog behöver ändra ordningen lite i köket, för att jag har nämligen mitt i alla tankar, blivit kär i en...köksö! Japp, sånt kan också hända, när man rensar i röran. Och vaddå att han behöver flytta sektioner och fixa socklar och lägga lite golv och ev. dra lite el. Det ä ju trots allt tre år sedan vi sist mös i ett "kökpågång" projekt..:)
Fortsättning följer...
bordets plats upptas nu av skåpet...
skåpets plats upptas nu av massa saker...
och tomrummet upptas nu av bordet..:)


Dagens insikt:
Tanke, känsla och handling är ett...
Tanke, känsla och handling går hand i hand. Allt är ett resultat av alla mina medvetna eller omedvetna dagliga små och stora val. Jag är nu intresserad av att se över mina tankar, känslor och handlingar och agera mera medvetet, utifrån det högre jagets konstruktiva längtan hellre än det lägre jagets destruktiva begär.

Snacka om att det passade mig som handen i handsken denna velandets dag..:)


Ha det bäst!
Ta hand om varann och tillvara på stunden.

Min största kram är din...

30 kommentarer:

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja livet är som ett enda virrvarr ibland , ibland är stigarna så raka att det är bara att trava på ibland delar de sig och den ena går till glasskiosken och den andra till godiskiosken .
Hur i hela friden ska man kunna välja ?
Ibland får man treva lite i mörker oxå , och lita på sin känsla !
Love/Lotta

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Jaa, du, du är ite ensam om att vela i livet, tänk på mig då..jag har inget jobb alls..känns så vemodigt vissa dagar så det är inte klokt..Det är väl helt underbart att du saknar ditt jobb..du passar nog förträffligt med det också..
Stylist och göra reportage, det kan man ju göra då och då, då andan faller på...
Sååå fint du har det hemma, jag håller på och målar i vår hall nu, och jag längtar tills det är färdigt..
Ha en toppendag vännen
Kraaam Anette

Anonym sa...

Hallå Gúa!

Det är bra att du rensar. Jag har alltid en sådan period när det blir höst. Mest inser jag nu denna höst att förut har jag inte direkt rensat utan egentligen bara flyttat runt saker......

Vissa av mina saker vill jag verkligen ha kvar, de är min personlighet men jag vill inte ha allt framme samtidigt - alltså bra förvaring behövs.

Det känns som om jag aldrig kommer bli frädig men mitt i allt är det ändå lite nyttigt. Jag lär mig tålamod, att allt inte alltid behöver gå så fort.....

Hoppas du får en höst att njuta av det är verkligen en härlig tid för rekreation med höstpromenader, finns det något härligare?

Stor varm kram till min favorit isländska

<3 Lena <3

Marie sa...

Hej gumman!

Är så glad att du är tillbaks här i bloggvärlden, men jag tvivlade faktiskt aldrig, var helt säker på att du skulle återvända. För mig är det självklart att du ska jobba med inredning, jag blir alltid alldeles lycklig och inspirerad här inne hos dig. Sen om du har det som huvudsyssla eller som bisyssla, gör det som känns bra, bara du tar tillvara din fantastiska talang på något vis.

Din ommöblering ser jättebra ut. Är ju så kul hos er bloggare som man har varit hos på riktigt, man förstår ju faktiskt exakt vart möblerna har fått flytta. Ska bli spännande att få se köket sen, för jag är helt övertygad om att din T går med på dina idéer, hihi.

Ha en toppendag min goa vän!
Kramar Marie

Ps. Bara måste berätta att för Vera är ordet katt förknippat med din Lakkris. Så fort hon ser en katt eller vi läser om en katt så frågar hon om det är Lakkriskatten, hihi.

Pysselpalatset sa...

Här skulle jag säga en massa kloka saker... men så läste jag Lottas på "vilsen loppas kommentar"... och då är det bara att instämma med henne. För det kunde inte sägas bättre. Snyggt blev det ialla fall med ommöbleringen,
Låt tankarna flöda och ta dig tillvara
kram Jeanette

Ett Vitare Hem sa...

Jadu jag tycker ofta livets tankar cirklar runt, runt....ibland blir frustrationen stor när jag inte känner några direkta svar....
Tack för de fina bilderna du visar, så himla fina!
Kramis/LenaS

Anonym sa...

Hallo!

Oj vad jag känner igen mig i vad du skriver. Jag känner mig så otroligt velig och vet inte riktigt vad jag vill göra med mitt liv.

Jag tror att vi är många som känner oss så fast man pratar inte om det. Folk frågar hur man mår och om man trivs på jobbet. Präktig som jah är svarar jag alltid "jag trivs jätte bra" men gör jag det NEJ.

Det är bra att du funderar och jag tror att du har en ny fas i ditt liv.

Tack för att du delar med dig dina känslor. Då känner jag mig normal.

Kram annica

My home is my Castle sa...

Hei :)
Så godt å ha deg tilbake :))
Håper du har det bra vennen..

Nydelige bilder som alltid fra deg :)
Klem,kari

Anonym sa...

Hej!
Man kanske inte ska grunna så mycket på saker och ting. Inte oroa sig liksom utan låta det komma till en istället! Så ser man vad det är som kommer....kanske det är det man ska göra....

Jag vet inte.....

för jag är lika dan, funderar och funderar. Jag tror man ska släppa taget lite.....tror det ;=)

Kram Från Lisa

Bitte sa...

Vilket tänkvärt inlägg och vilka vackra bilder! :-)

Jag är också i valet och kvalet över vad jag ska göra med mitt liv och det känns som att jag i flera år gått runt i en stor cirkel och till slut hamnat på samma ställe där jag började (och där jag är nu). Jag börjar allvarligt fundera på om det är meningen att jag kanske ska göra något helt annat, då jag liksom aldrig kommer ur cirkeln som börjar och slutar på ruta 1.

Man får försöka förlita sig på att man till slut kommer att hamna på rätt stig :-).

Kramar
Beatrice

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hej Gua. Han på axeln känner jag igen, men det är nog svårt och slippa den fulingen helt. Att du satsat på inredning tycker jag låter bra. Jag är Tandsköterska, men fick jag välja...enkelt skulle det vara, tror jag!?
Ser ut och bli fint i nya köket, en köksö är ju drömmen, där kan man "leka" Leila och såna roliga kockar.
Ha det gott
Goa kramen till dig
AnnaMaria

Anci sa...

Hej !
Åh, vad jag är glad att få ta del av dina kloka ord igen. Det låter nästan som om både du och jag befinner oss på samma ställe i livet. Tankar, funderingar och val.

Jag känner också att jag mest går runt och kommer ingen vart...

Jag har börjat läsa boken "Rensa i röran" och jag vill rensa hemma nu. Får se vad det blir av det ??!

Stor kram till dig !
Anci

Hem och Lycka sa...

Vad roligt att se att du är tillbaka!

kram Mia

Anonym sa...

Att ha inredning som yrke måste vara tufft. I ett "vanligt" knegarjobb kan det ibland vara skönt att "vila" i att det inte är så krävande från ens kreativa sida hela tiden... om du förstår hur jag tänker. Inte konstigt att man ibland fastnar eller tröttnar när man känner sig tvungen att "mjölka" fram något hela tiden. Nu menar jag ju inte att jag tror att du känner dig tvingad men en tanke bara...
Gillar din vackra och kloka blogg! :)

Stor Kram/K

Solsjö - Under en vind sa...

Förstår precis hur du känner....hoppas att hjärtat tar dig åt rätt håll!

Fina bilder som alltid hos dig!

Här är det idag ösregn men vi har det ganska bra ändå...lillan har somnat på en dyna på golvet här bredvid mig, och där nere rumsterar barnen om med varsin lekkompis...mellanmålet är serverat och jag får en liten stund för mig själv!

Ha det gott och en skön helg! Kram!

Vit som snö sa...

Vore det inte skönt ibland om någon annan bestämde åt en?! Eller kanske inte faktiskt. Man ställs inför val hela tiden och ska hela tiden undra om man duger o om man gör rätt. Det finns nog många rätt tror jag. Du är ju fantastisk på inredning så jag hoppas du fortsätter med det. Kan det vara så att känslan för inredning hamnar på en annan nivå när det går från fritidspassion till yrke?!
Du förmedlar iallafall en underbar känsla i dina reportage!
Kram Cilla

Sigga sa...

Hæ beib :*

Änglarnas hus sa...

Sådana tankar, "mitt i livet tankar" brukar jag kalla dem, är en stor del av livet.. att våga göra en förändring kan leda till att man vill tillbaka till ruta ett. Allt har endå haft en mening då man ser på det gamla med nya, friska ögon..

Så fina bilder du visar.. ett härligt stort skåp..

Varma kramar ifrån Sanne!!

katarina sa...

Hallå där!

Jaha du..vad ska man välja???
Det är ofta man står vid vägskäl o måste välja...oftast är det bara små.....nu står ju du inför ett stort vägskäl....jag håller med Anette...det är ju toppen att du saknar ditt gamla jobb och varför inte göra både och???
50/50.....
Du har så fint hemma så man tappar andan!
Ha en mysig helg!
Kraaaaaam Katarina

Helen sa...

Jag vill bara tala om hur glad jag blev över att du så snabbt återvände till din blogg igen. Jag var inne och kikade var och varannan dag för tänk om ... Vad som gör din blogg så bra är att den inte bara ger mycket inspiration vad gäller inredning utan dessutom - och inte minst - SÅ mycket kloka och intressanta tankar och åsikter! Hälsningar från en trogen besökare som annars sällan eller aldrig brukar lämnar kommentarer efter mig...

NerbyKatta sa...

Jag har också läst "Rensa i röran" och jag fick också en sån där känsla som du fick!! Det kunde lika gärna ha varit jag som skrivit boken :)
Visst är det härligt att rensa bland alla saker man har. Jag mår så jättejättebra efteråt! Det konstiga är att hur mycket jag än rensar så finns det alltid mer att rensa...;)
Roligt att du bestämmde dig för att fortsätta med bloggen. Jag läser varje dag :)
KRAM på dig!
Katarina.

Galleri Hönshuset sa...

Hej

Visst är det så...man går i cirklar vissa perioder i sitt liv innan man vet =)Jag gör det också just nu, fast än så länge är det en rolig cirkel, en möjligheternas cirkel som jag ser det...

Ha det gott och lycka till med allt. Kram Pirre

Anonym sa...

Hei

Nydelig blogg men jeg har problemer med å lese den hvite skriften.
Ha en god dag
Sanne

Skatan sa...

Hej!

Nyss hemkommen från tandläkaren (lite rädd och mycket glad över att vara hemma...) anser jag följande ;) Satsa på inredning - du berör!

Varm kram tillbaka.

Anna Skata

Skatan sa...

Fast du, jag är övertygad om att du är en skicklig tanddesigner också :)

Hemma hos Razzel sa...

Så kul att du hittat tillbaks till tangenterna igen! Det är lika roligt att inspireras av dina vackra miljöer som att ta del av dina tankar!

My Lovely Things sa...

Hej Vännen!!
tack du goa underbar Goa!!

Ja men visst är det många frågor i huvudet..Det är det här med!!

Roligt att du tror på mig och Carina! Jag tror helt helhjärtat på dig med.Du kan det där med styling..

Kom precis hem från Carina..Jag och lilla sonen har vart och hälsat på! Underbara bilder..Skåpet är helt lovely!!
kram Anna

Rummet för välbefinnande sa...

Ja, det är ju som vanligt något alldeles speciellt att kika in här.
Du är skapad för att uppnå stora ting, och gör det bland annat genom din blogg här. Det är bara det att du är så ödmjuk och varsam i din framtoning så jag tror inte du förstår vidden av allt du skänker oss.
Står själv på lite svajsiga ben just nu eftersom jag tagit klivet från EN livsdröm, så jag nu kan möta upp och leva nästa......
Jag har sålt min butik och ska nu satsa vidare på det som får just min själ att blomstra.

Därför har ÄnglarumsMia försvunnit och jag har tagit mig samma namn som min blogg.

Du gav mig lite extra välbehövlig styrka idag, tusen tack för det.
Önskar dig en toppenfin helg!
Kram Mia

Viola sa...

Hur har jag kunnat missa så många inlägg..länkar man inte så faller bloggar i glömska..du som har en av vackraste bloggar man kan besöka och nu blir det länkning...jag har suttit en lång stund och bara njutit av allt jag missat...så nu blir det att länka..:) är det någon som ska hålla på med inredning så är det du! Nu kommer du att få se mig i fortsättning på besök..ha en fin helg, kram VIOLAN

Unknown sa...

Så underbart härligt att rensa ut....

Nu kommer du säkert att få massor av ny energi.

Håller själv på att rensa men tycker att jag bara flyttar ut saker för att sen sätta dit andra....????

Skulle vilja rensa ut allt och liksom starta om........

Nu får jag dock vara nöjd och glad i mitt något renare hus...

Ditt skåp passar utmärkt i köket!
Nu ser man det bättre.

Ha det gott i ditt nya hem
Kramisar Jeanette