Just do it!

Just do it!

tisdag 24 juni 2008

Livets vägar...

Hej mina vänner!
Idag har jag suttit och tänt på livet...igen...*thi,hi*
Visst är det märkligt hur allting blir och man liksom har ingen aning innan man kommer dit!
Jag är alldeles fascinerad när jag tittar tillbaka och funderar över anledningar till olika saker, varför vi hamnade i Sverige till exempel, hur det kom sig att vi föll för detta huset, fastän vi inte hade någon som helst tanke på att hamna i just denna lilla by.. etc.etc.
Ja, ni fattar!

Jag menar vad är det som bestämmer...eller vem är det som bestämmer, över att våra liv blir som de blir?!?
Det vore roligt att veta, är det vi och våra beslut i stunden, eller är det ödet, eller är det kanske våra beslut i stunden som är ödet?!?!
Vad vet jag!... men en sak står jag fast vid och det är att jag tror inte på slumpen, eller så är slumpen ödet..:)...bara ett annat ord.

Ja, så är det nog, vi kan kalla det ödet, slumpen eller tillfälligheter, men ett har de gemensamt och det är, en massa beslut som vi tar.
Och jag tror stenhårt på att de beslut vi tar, alltid är de rätta.
Även om vi inte alltid kanske tycker det, så brukar det visa sig vid ett senare tillfälle.

De som har varit mindre bra, är ämnade som en läxa, som vi ska lära av...för som ni vet så är det svårt att leva som man lär...och vi behöver påminnas emellanåt..:)

Ja, då fick jag ut lite av dagens tankar..:)...anledningen är väl lite grann att imorgon har vi tjugoårig bröllopsdag!
Va, alltså fatta!!

Det jag kan säga är att den uppskattning, respekt, och den kärlek som jag bär på nu, hade jag inte en aning om att fanns, då vi för tjugo år sen blev man och hustru.
Det ger mitt liv ett oerhört värde!
Och vissheten om att, om man lyckas kliva över de guppar och rulla bort de stenar man möter på vägen och bara ger det lite tid och tillit, och vårdar det väl, så kan det växa så det knakar!
Då är inga sår så stora att man tillsammans inte kan läka dem!
Och skratta gör jag, när jag tänker på att om vi lyckas fortsätta vår gemensamma vandring, så firar vi silverbröllop när jag är fyrtiofem år...det är väl ändå ganska coolt..!!!
*skrattar högt*


Kram på er mina godingar som så varmt lyser upp mina blåsiga skånedagar..:)
Jag tänker fortsätta min bloggpaus...ska tänka lite och fundera över min fortsättning, eller ej.
Just nu, har jag/är jag, i alla fall ingen vidare inspiration, det är alldeles för mycket annat som lockar...


här växer det så det knakar...ni skulle bara se så mycket druvor det blir!!!...mumsigt!en liten strut i hönsnät, sen i julas fick en ny inneboende...rödlöken byttes ut mot sukkulent...som verkar trivas alldeles utmärkt...
så såg det ut en dag i maj...så ser det ut nu..:)
pionerna är överblommade sen ett tag...men jag lyckades fota innan det var helt över...jag älskar pioner!...speciellt i min uteplats..:)
och mina Mårbacka från köket har fått flytta ut...de verkar också trivas bra..:)
Ser ni hur rankan hänger från taket...mysigt!!!

~~~~~~~~~~***~~~~~~~~~~

var bar tvungen att ta med denna! Året är 1984 och jag håller sakta på att stiga ur min punkperiod och mannen har precis tränat fotboll och har en ny frilla eftersom han varit hårmodell!(jo, det är sant!) Tacka vet jag utvecklingen...*thi,hi*

Största sommarkramen min är din!!!
Vi ses...

32 kommentarer:

Jenny Oak Fae sa...

Grattis till ert 20-årsjubileum !!!

Härlig bild på er från -84 !

: )

Ha det gott, kram Jenny

<3

PS.Du slutar väl inte blogga helt..?! DS.

My White Cottage sa...

Jättegrattis kramen till er båda på er 20-åriga bröllopsdag!

Bilden på er två är hur söt som helst! :)

Men du, börja inte prata om att sluta blogga igen!!! Jag blir som ett tjurigt barn och skriker rakt ut: Jag vill inte!!! Du kan väl bara ta det lugnt en tid, blogga bara när du själv vill men snälla sluta inte helt... please... Jag älskar så att kika in här och läsa dina alltid så finurliga texter. När jag läser dina rader hör jag din röst inom mig och jag blir så varm i mitt hjärta! Min sötaste vän!

Ha en skön tisdagkväll!
Min varmaste kram är din!

Stämningsfullt sa...

Hej!
Stort grattis till er 20-åriga bröllopsdag!!
Vad härligt att se tillbaka på så många år tillsammans!
Hoppas verkligen att du inte slutar att blogga! Du ger så mycket inspiration med dina vackra bilder och underbara hem!
Kram!

Anneli sa...

Hej!

Oj, vad mycket tankar du väcker till liv med det du skriver...o vad underbart att ni har hållit ihop så länge...jag ligger två år efter dig, men kan bara instämma i dina visa ord och insikter om LIVET...och vikten av att gå vidare och övervinna svåra stunder...näe, slumpen tror inte heller jag på...inte om man tittar i backspegeln i a f...

Jag hoppas att du fortsätter att dela med dig av dig själv...en sommarkram från mig och ett stort GRATTIS till er båda på er bröllopsdag...FANTASTISKT!!!

Solsjö - Under en vind sa...

Stort grattis hjärtat på er 20 åriga dag! hoppas att ni får det ljuvligt tillsammans hela dagen!

Du är klok som en bok mn vän, alltid så mycket tankar som du delar med dig av! Tycker om både dina bilder och mysiga texter!

Ta en paus, vila ut...kanske återfår du inspirationen...kanske inte, men jag hoppas att vi ändå kommer ha kontakt och snart ses igen på en mysig träff nånstans!

Ha det allra bäst! Kramar!

Solsjö - Under en vind sa...

Å du! Bilden på er är verkligen nostalgi!

Kramis!

Mjuka sa...

Grattis till 20 år tillsammans!! Underbart!! Älskar sådana nostalgibilder!!
Ha det bäst
Kramar Malin

H ennA sa...

Tjingeling!
Gratulerar till ert 20 jubileum!! Underbar bild på er två turtur duvor! Det syns på dina bilder att i ert hem bor lyckan! Vi firade precis vårt första år som man och hustru :-)
Jag hoppas verkligen att du inte slutar blogga, det är alltid ett sant nöje att kika på dina ljuvliga bilder och bli inspirerad. Jag tror det är många av oss som nu har mycket annat som lockar, så som sommaren och semestertider..
Njut av tillvaron Goa du och må sommarsolens strålar le ikapp med ditt leende! Ha en minnesrik och glädjefull bröllopsdag!

Varmaste kramarna från mig!

/Annepanne

Älfgärdet sa...

GRATTIS!!! 20 år - helt otroligt. Ljuvliga & verkligen helt tidsenliga bilder från 84! Lite 99 luftballons & Smiths över dig ;).

//Madeleine

lottens vita och gröna sa...

hallå du godingen!

först vill jag säga...så jag inte glömmer...du har en utmärkelse att hämta hos mig, det är sååååå härligt vnnen att få dela dina tankar, fast jag aldrig mött dig, känner jag så starkt för dig och en stark gemenskap och dina bilder ger mig alltid ut på nya galna idékrumilikrumsprång,fniss!
hmmm det där livstankarna har nog lite med var i livet vi står, på mitten liksom...kanske är det det som kallas 40årskrisen, vi kan ta varandra i hand, sånt härsnurrar här med...allt kan inte vara av en slump, får inte vara så...
varastekramen din vän lotten
pst nu ska jag u till hönsnätet, fniss...

lottens vita och gröna sa...

men ååååå så glömde jag, vad ljuvligt 20 årig bröllopsdag, ha en härlig dag ni två och grattis!

Kerstin sa...

Gratulerer med 20 års bryllupsdag. Det er så fantastisk å lese det du skriver. Du setter virkelig igang tankene hos meg :)
Og vakre bilder som vanlig.
Herlig bilde av dere fra 84. Det er jo helt utrolig at dere har holdt sammen så lenge. Det er sant som henna har skrevet-det lyser lykke av deres hjem.
Ha en fantastisk bryllupsdag og nyt hverandre.
Kerstin

Dubbelörn sa...

Grattis till era 20 år!! Firade själva våra 19 år i maj. Det är verkligen tillfälligheter som för människor samman o som får människor att fortsätta tillsamman...

Önskar er alla lycka

Varma kramar

Ann-Catrin sa...

Goa!
Du skriver rätt ur hjärtat.. det svider till och berör.. precis som det ska göra.. du är en mästare på att vidröra tankar!

Blogga.. inte blogga.. det är frågan det... och vad du än bestämmer dig för... ja då blir det det bästa..ta den tid du behöver och tänk.. men inte för mycket..och speciellt inte nattetid.. då är ofta tankarna lite mörkare!!

Sen vill jag gratulera er bägge.. underbara bilder som man blir glad av...
Min varmaste kram till dig från mig!
Ann-catrin

inga Heiddal sa...

guð minn góður gargaði mamma hans... guð minn góður... segi ég líka. Jú jú 20 ár er örugglega fínn tími en er ekki þá líka komin bara tími til að skipta og gera þetta svolítið meira spennandi??? :=)thí hí. Nei það gengur ekki eins og ég hef alltaf sagt þá gæti engin búið með þér nema Þórir og kannski ég. Þú veist það þ.á að ef það hendir þá búum við bara saman og það gildir með okkur báðar..:) kv INGA

ps: vonandi eigið þið góðan morgundag í vændum og rifjið rómantíkina uppeins og hún var 1984....eða ekki

Inspiration i vitt sa...

Älskade vännen,
visst kan man fundera över mycket då det gäller hur livet är och varför,hur det ska bli osv.
Har själv mycket funderingar kring detta, är helt övertygad om att det inte finns någon slump eller tillfälligheter i livet.Allt har en mening på något vis fast vi inte riktigt kan förstå det,det kanske till och med är så att vi inte ska förstå.
Alla möten med människor av alla de slag betyder något,alla har något att tillföra och lära oss även om vi inte förstår varför???
Ta det lungt och gör det du tycker är kul,låt saker och ting vila om det behövs.
Det är en konst att leva ihop med någon så länge,faktiskt.
Vi har oxå levt i hop i över 20 år så jag vet.
En stor kram vill jag ge till dig
/Ingela B.

Mitt hvite hus sa...

En stor grattis til dere begge. Dere må jo være en inspirasjon til andre par!!
Herlig refleksjon over livet:=):=)

Ha en strålende bryllupsdag
Håper du ikke slutter å blogge helt!
En varm klem fra meg

Berglind sa...

til hamingju með að vera búin að þola hvort annað í allann þennan tíma!! en sætar myndir er ný búin að skoða þær hjá siggu svo mér brá ekki svakalega mikið, fer að heyra í þér gamla. elskaþigogtóta.

spetsar och änglar sa...

Här har man ju missat en hel del!Har ju inte kunnat släppa målar penseln ;) Och ett stort Grattis till alla 20 åren.Vi har också firat, vår tjugoandra bröllopsdag på midsommarafton.Ja tänk vad åren går fort....

Det är så härligt att få titta in hos dig.Man känner sig så harmonisk av att få se allt det vackra och läsa alla fina rader som du skriver

Varmaste kramar från mig/Heléne

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men vännen GRATTIS till Ert 20-åriga bröllopsdag!!! Ja äkta kärlek rostar ju aldrig. Vi är in på vårt 18:e år nu och jag känner än samma pirr i kroppen då jag ser på honom =)

Så söta ni var...hihi och är =)

Ha nu en skön bloggpaus och mys med nära och kära!

Stor sommarKRAAAAM /Anita

My Lovely Things sa...

Grattis till era 20 år !!

Väldigt intressanta tankar du har..

Jag tror på Gud..så jag tror inte på slumpen...

Men tror inte att Gud skickar allt elende..Utan tror att vi människor har fri vilja att göra som vi själva vill..I balnd så är valen bättre ibland sämre..då får vi ta konsekvenserna och reda upp det hela och lära oss lyssna in situationerna lite bättre..

underbara bilder..
kram vännen!!

In my house sa...

Ooohh, vad härligt att läsa om en till som är tanke människa och djup... Du kanske till och med är fisk som jag! det är iallafall känslo människor och tankar snurrar jämt!!!

Funderar ofta på de du skrev om, men jag tror på ödet,, det som sker de sker och dom som dör och när man ska dö,, de är redan bestämt när man föds.
Fast jag kan må väldigt dåligt av allt djupt tänk,, och bli nere... Men de ä väldigt bra att tänka än att bara leva livet igenom fort som bara den...
- Jag tror oxå att nära och kära som har gått bort finns runt oss och hjäper oss i livet,,, jag hoppas verkligen..

- Förstod inte riktigt om du tänkte sluta med bloggen el vad... Hoppas du bestämmer dig att fortsätta, för jag gillar verkligen din sida! Vi får väl se med ödet.... Kramar j

Lila sa...

Vilken fin text du skrivit. Roligt med kortet på er:). Häftigt med 20 årig bröllopsdag!

Kramis Lila

Randi sa...

Vilket gulligt par!
GRATTIS till ert 20-års jubileum!
Och tack för alla söta bilder du visar - de är som alltid så stämningsfulla.
Stor kram Randi

Landstil sa...

Gratulerer så masse meg 20 årsjubileum!!! Håper dere får en flott dag!!!

Klem

Elzie sa...

Jag måste säga att jag blev väldigt överraskad när du skrev att du är 40 i år (ja kanske inte skrev ut det så direkt *s*). Tittar man på fotot här vid sidan så ser du så ung ut. En del bibehåller sin fräschhet, ha, ha.
Grattis till de 20 åren.
Kram Elzie

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej du goa vän!!!

Helt otrolig läsning det var idag....puss på dig!
Vad du är bra.....

Grattis till era 20år!!!
Hoppas ni får ännu flera än det dubbla.

häftig bild på er på det ljuva 80talet...fniss...då var jag 11år å livet lekte...hihihihi..det gör det än.

Puss & kram nilla
ps....håller tummarna för at du inte lägger av igen....men jag tror du kommer tillbaka.

Gusta sa...

vó æðislegar myndir af ykkur til lukku með daginn kveðja Guðsteina

A home far away sa...

Vilka härliga funderingar du delar med dig av! Och grattis på bröllopsdagen.

Ha en fin sommar
Kram Gunilla

Anonym sa...

Jaa du Goa vad ska man säga?

Det du funderar över tror jag många i mänskligheten funderat över i alla tider,precis som lilla jag oxå har gjort.
När jag tänker så, känner jag en massa samhörighet med tidigare generationer och beslut som tagits av människor som då inte visste hur deras framtid skulle bli men som jag Nu kan se svaret på, så att säga eftersom tiden gått.
Jag kan se att det vara goda och bra beslut men kan oxå känna deras vånda är detta rätt beslut att ta eller inte?

Hoppas du förstår vad jag menar.

Jag har nyligen läst om Per-Anders Fogelströms böcker som sträcker sig över en släkt i flera generationer, intressant.

Men nu tror jag att det är nyttigt att man får sådana här funderingar, vilket gör att man inte bara rusar genom livet utan att man faktiskt hinner stanna upp och vara tacksam över sitt liv och se att en del saker har man gjort var himla rätt och en del kanske inte var lika bra men man har blivit lite äldre och kan lära av sina misstag.

Jag beundrar verkligen när man har levt ihop så länge som ni har gjort.
Vilken stark kärlek "ment to be" så att säga
Mina hjärtligaste gratulationer!!!

Självklart hoppas jag av hela hjärtatr mitt att du inte slutar blogga, men valet är ditt.
Lova bara att du tittar in då och då, please?

Hoppas du kan ligga i en hängmatt eller dyl och bara fundera, se molnen segla förbi, det unnar jag varje levande väsen, såå rogivande

Tusen varma kramar till DIG
Lena

Lilla Blanka sa...

Hej Goa!

Underbara bilder och underbar text...som alltid..kloka ord från en älva..så mysigt att läsa :)
Fast det högg till i hjärtat när jag läste att du funderar på att lägga av med bloggen *snyft*
Ta en paus så länge du känner att du behöver..hoppas att du vill fortsätta sedan *kraaaaaam*...orkar inte fundera på att du ev. slutar, vill inte..är egoistisk när jag säger att jag vill att du skall fortsätta..men du känner ju själv såklart. *hoppas och håller tummarna*

Grattis på er bröllopsdag! 20 år..tänk..lång tid..som går fort.

Vi hade också bröllopsdag för ett par dagar sedan..inte 20-årig men ändå ;)

Kram min goa vän...hoppas vi kan ses i sommar!
Mia

Fröken Glamborg sa...

Åh vad roligt att se bilden på er!! Grattis till 20 år!! Jag tror som du om livet...tror att slumpen bara är ett dumt ord för något som är mycket större än vi förstår...och att livet aldrig är antingen eller, inte antlingen öde eller slump utan att det är både och, att de hör samman...ha det riktigt bra & många kramar!!