Just do it!

Just do it!

torsdag 1 mars 2012

Öppet i Mor Ágústas, lördag 11-15 & söndag 12-16

Idag tänker jag på tid. Något som jag gärna uppmuntrar att man ska ta vara på.
Men vad är tid egentligen?
Ett begrepp som går långsamt när man har trist och rusar fram som en fors som vaknat från vinterdvala när man har roligt. I varje fall i känslan.
Jag vet bara alla gånger man har väntat på klockan och nu vet jag nästan aldrig vad klockan är. Och ja, det är verkligen lyxigt. Och jag är oändligt tacksam för det.

Man ska göra det man brinner för.
Men då tänker jag på alla dem som sååå vågar och sååå vill!...men inte kan, för att livet är på än annan plats än viljan. För visst är det så? Alla har vi ju ansvar på olika sätt. Vissa har det tryggt medan andra kämpar och har det svårt. Det kan vara sjukdom eller brist på pengar. Och ofta hör ju dessa två tyvärr ihop, och när det är så, är det enda som gäller att få hjulet att snurra.
Det är krävande och svårt att ha ont om pengar, inte minst mentalt. Ok, om man bara har sig själv att tänka på, men inte när man har familj att försörja. Tänk bara alla föräldrar som skulle ge sin höger hand för att ha råd med exempelvis, fritidsintresse till sina barn. Och tänk på alla barn som har mängder av talang, men som aldrig får uppleva den, bara för att de inte är från ett hem som vi anser vara det förunnat. Usch, ja, jag kan verkligen gå igång på den tanken!
Jag finner det mycket störande att inte alla barn kan få göra det de brinner för, samtidigt som vi tycker det är självklart att de presterar oavbrutet i skolan. Även om de inte tycker om det. Märkligt egentligen detta herrans år och i vår fantastiska värld.

Ja, anledningen till dessa tankar är återigen, tacksamhet. Jag kom nämligen på det innan, att det har tagit mig fyrtio timmar att gör i ordning en soffa och två fåtöljer, utan att jag ens tänkt på det.

Och ni ska veta att jag bugar ödmjukast för att livet har gett mig möjlighet att just nu vara där mina tankar finns. Att få uppleva att pyssla dag ut och in och njuta av varje minut.  Något som jag inte ens hade vågat tänka på, när tiden gick långsamt...


Bilder på den avklädda fåtöljen som ser så enkel ut, men...som tog åtta timmar att fixa, fast den bara är naken. Men alltså I love it! 
Älskar verkligen att hålla på med möler. Och vilken skillnad på dem som inte är omklädda/tapetserade. De gamla orörda har bara möbelspik, medan denna var fullkomligt full av häftstift, (vidrigt), det var så svårt att få bort, att efter några timmar i måndags var mina fingrar fulla av blåsor, och det var först idag jag kunde färdigställa den. Absolut den svåraste snygging jag någonsin klätt av..;)
Men visst blev den bara sååå fin...!

Och nu ska jag tagga ner i mina möbelinlägg 
innan ni spyr på mig..;)

Jag önskar er alla mina solar, en trevlig helg!
-VÄLKOMNA till min butik om ni känner för det..♥

Kram & Kærlighed

//Goa


15 kommentarer:

gamla skolan sa...

Underbara !! Både dom du har klätt av och dom målade !!!!
Kraamar // Susanne ♥

Kjellåsen sa...

Nydelig!
Jeg har liknende stoler stående i boden. Tror nok de må komme inn i varmen!
Du har en fantastisk inspirerende blogg:)

G:a Affären sa...

Gua, jag måste backa! Jag skrev i ditt inlägg om soffan att jag inte såg någon större skillnad....trodde du hade klätt av den men nu förstår jag att du målat på den laxrosa klädseln! Såklart att det blev en fantastisk skillnad!
Avklädda fåtöljen är också till sin fördel, avklädd.
Önskar dig allt gott i marssolen,
/Cia

Tinas bo sa...

Underbara och visa ord!!

Alltså stolarna är så jäkla snygga att jag dånar, varje gång du visar dem!!
Du kan visa möbelbilder i all oändlighet för jag tröttnar aldrig....
Försöker hitta liknande stolar här, men det tycks vara väldigt svårt.... snyft...

Om du bara visste vilken inspiraionskälla du är!!!!

Kram Tina

Johanna Stålros sa...

Om jag hade möjlighet skulle jag komma direkt;) Kloka ord. Kram

Anonym sa...

Basta GOA-GUA!
Jag blir varm i hjartat over din odmjukhet och insikt hur forunnad (med all ratta och hart arbete) du ar med livet levandes i din vackra fina drom och verklighet!
TACK for att jag far dela den med dig har genom HVITUR LAKKRIS!
Aldrig kan du skriva for MYCKET om spikar, stolar, blasor och kanslor...
Stor kram
Zazza Susanne

Norregård sa...

Vem kan tröttna på dina möbler Goa...

Du har inte bara galet vackra inlägg... utan har alltid något viktigt att delge oss som vi kanske skulle fundera lite mer på:)) Nu blev jag flummig...Kloka ord i din Vackra värld...kort & gott...

Varm kram

Anna S sa...

Mycket fina blev de, möblerna! Syns att du arbetat på dem.
Gillar att det är svart på knopparna vid huvudänden av stolen. Blir en fin kontrast. Stolarna och soffan gör sej verkligen bra hemma hos dej!

Tid är något märkligt. Har hört att den "inte finns" , att det är vi människor som tänker i tid. Men man kan gå fram och tillbaka i den. Trevligast är ju att vara här och nu. :-)

john sa...

Oh you did a wonderful job they look fantastic ! So true about time and how precious it is...thanks for the reminder !! hope your blisters are better ! Gail x

Vida sa...

njuter;)) det är kärlek i dína bilder;) det blev så himla bra så jag förstår att du glömmer att det finns något som stavas tid;)) härligt...

Vidastorafamnenkram

Lev Vackert sa...

Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se

Mys och hemtrevnad sa...

ja, det finns mkt orättvisa här i världen...att få ekorrhjulet att snurra är inte det lättaste....mkt tänkvärt och ord som berör. Sitter själv och undrar över hur jag ska få ihop till ett par längdåknings skidor till sonen, nu när han äntligen hittat ett intresse han vill utöva. Skoltrött är han också så det vore bra om han fick ett fritidsintresse som peppar och gör så han står ut i skolan ett par år till...får titta djupt i plånboken och se om det går att skramla ihop...fick höra om ett ställe där de säljer bra begagnat, ska försöka ta mig dit.Det är som du säger många som verkligen skulle behöva få utlopp för sin kreaktivitet men som hindras av pengabrist...så synd!!! Ha en go vecka goa du! Kramis semlan

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

<3

Marie sa...

Kanske på söndag!!!!

Puss!

My Vintage Home sa...

Hej... Vidunderlig blog !!! - den glæder jeg mig til at følge !! - og vil glæde mig til næste besøg i sverige, så vil jeg ind og se dine skønne fine ting !!! Mange hilsner fra H.C My Vintage Home