Just do it!

Just do it!

tisdag 5 maj 2009

Tisdagsövningar...

Hej mina goda!

Idag så regnar det, alltså på riktigt!
Och det gör inget, förutom att jag egentligen skulle ha varit iväg och gjort reportage. Men det såg vädergudarna till att jag kunde glömma.
Vad kan jag då hitta på?
Hmmm...övervåningen är ännu ostädad. Det kanske jag skulle fixa?! Tar en kopp kaffe till och hämtar en bok och lägger mig i fönsterummet istället en stund. Men har svårt att hålla mig till innehållet och skaparlusten tar över. Skuttar upp och ut i garaget och gräver lite. Hittar en gammal nummerplåt...*lycka* och det jag letade efter. Massa ovala ramar som jag köpte på loppis för länge sen. In igen och så testade jag min tanke med ramarna. Njaaa, kan bara säga att idéen var bättre en verkligeheten...gillade inte! Så ramarna åker ut igen i lådan märkt "bra att ha". Och jag bestämmer mig för att faktiskt städa övervåningen. Men då, börjar magen kurra. Kvart i elva! Typiskt jag, när jag är så där lite lagom uttråkad. Skyller snabbt på regnet och bestämmer mig för en tidig lunch. Hittar till min stora glädje Halloumi i kylskåpet! Steker snabbt, massa ruccola till och så fikonsylt. Ja, jag vet, men jag bara är fullkomligt hooked på fikonsylt. Och det är faktiskt jättegott tillsammans..:)
Sätter mig vid datorn, äter och mumlar förnöjd. Tittar åt sidan på tallriken med min nystekta knapriga ost. Hälften kvar. Ja, men så ska det ju vara. Inte ska jag äta mera än så, inte.
Fortsätter läsa DN och låtsas att jag absolut inte har plats för mera mat. Men innan jag vet så har jag en bit till i munnen. Blundar och utan att jag registrerar åker armen ut igen och ytterligare en bit hamnar i min mun. Och en till och en till och "WHIPS"...osten är slut!
Jag tar hårt tag i min arm och pratar med den, som om vore den min ovän..."Jag skulle ju inte ha mera"..."varför skulle du bry dig"! "Snart får jag faktiskt limma dig fast vid min sida när jag äter"!
..." Straff...40 armhävningar"!

Då vet ni vad jag roar mig med en regnig dag i maj. Hoppas inte sommaren bjuder på alltför många såna. För min figur klarar verkligen inte tvåhundragram Halloumi för ofta. Och armen kan jag ju inte lita på..;)

Lite bilder på morgonens misslyckande...

in...upp...
Inget bra!

saker...
Och ut igen..!

Som ni ser, så har mitt gamla bord hamnat häruppe.
Tycker att det passar bättre här. Just nu iaf..:)

Må ni alla ha den bästa dagen !
Själv ska jag se till, att straffet fullföljs!...eller, just nu är jag faktiskt lite trött!?! Och när jag tänker efter så är det inte alls bra, att träna när man precis har ätit.
Nej, läsa är nog bättre..;)


Största Varmaste Kramen till er alla...

32 kommentarer:

Ida sa...

Hihi känner igen det där. Min kropp lyder mig inte alls i närheten av godis eller mat. Har gett upp hoppet och ska nu sätta igång och träna igen istället. Då kan jag ju äta nästan allt jag vill. För sluta kan jag ju inte=)

Vackra ramar och fin skylt, tyvärr är det ju så ibland att man inte hittar rätt plats direkt till vissa saker. Det får istället mogna fram.
Ha det så skönt och strunta i armhävningarna. Städning bränner också kalorier.
Kram kram

Sigga sa...

Hahahaha ég var að kommenta á síðustu færsluna þína (mánudaginn)og fór svo á kanal 5 og kannaðist ekkert við það sem þú varst að segja þar. Í millitíðinni komin ný færsla, fyndið.
Skildi ég það rétt að í vikulokin koma úrslit ? Hvernig dæma þau það þegar tveir hafa unnið tvisvar ?
Smurning ! Kúl ef að Íslendingur verður besti innréttingarbloggari Svíþjóðar :)

Knús á línuna og tvö á þig, Sigga

Liten Bod sa...

Fniss! Jag (och mina armar) älskar också Haloumi! Har dock inte provar med fikonsylt, måste undersökas... :) Kram,Tina

Sigga sa...

Ég sá alveg fyrir mér flottar svart hvítar gamlar myndir í römmunum. Viss um að það kemur vel út. Þetta eins og sixtis veggfóður svona tómt, *fliss*

Ooo.... mig langar svo að fara að kaupa blóm og setja út. Við tókum svo mikið af fjölærum úr beðunum og nú vantar mig eitthvað í staðin svo þau standi ekki tóm í sumar. Ætli endi ekki með því að ég panti að sunnan, veit ekki hvenær opnar á Héraðinu.
Merkilegt hvað maður getur svekt sig á að bíða eftir sumrinu það er eins og þetta sé frábrugðið frá ári til árs. En maí er mánuðurinn sem við bíðum eftir sumrinu :) Maður skildi ætla að það hafi síast inn á fjörutíu árum.

Heyrumst, Sigga

Vitt o Vältummat sa...

Det blev inte så jättefult med ramarna. Om du hade blandat i lite rektangulära, kanske bara en?
Ha en bra dag
Kram
Åsa

Lycka är ~ Onnea on sa...

Jodå..kan vara bra att ha. Man vet aldrig då inspirationen för olika saker slår in.
~marita~

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Inte behöver du göra några armhävningar efter allt du gjort .
Leta fram ramar , spikat upp , tagit ner , värre träningspass en 40 armhävningar tycker jag ;-)
Vad är det med armar , ost och fikonmarmelad ???? Mina beter sig precis likadant , finns det uppfostrings hem man kan skicka dem på eller avgiftnings anstalter ??
Jag gillar dej !!!
Love !

Jenny Oak Fae sa...

Jag känner verkligen igen mig i det du beskriver..!

; )

KRAM, Jenny

gamla skolan sa...

Hahaha ! Jag klart du måste ta det lite lugnt !! Särskilt efter all osten , men halloumi är ju bara så gott , mums ! Måste nog köpa i morron . Skylten är läcker , du hittar säkert rätt plats , för den . Kramar Susanne / den gamla skolan
ps . såg att du vann vardagsrumstemat , stort grattis !!!

Rummet för välbefinnande sa...

"Fniss" ja, vi är nog många som känner igen oss i det armbeteendet.
Inte undra på att jag kände mig hänging igår - och har gjort en tid. Var hos doktorn förut - 40 graders feber....... Ja, vad säger man? Dags att varva ner lite kanske, lyssna in kroppen ännu mer ödmjukt än vad jag gjort tidigare.
Du är i alla fall en himla bra medicin, det är ett som är säkert.
Fick mig ett gott skratt här och det är ju toppenbra det!
Kan ju alltid hoppas på fint väder imorgon nu då så att reportaget blir av!
Kram kram Mia

Anneli sa...

Haha...själv smet jag iväg bakvägen från en föreläsning - ville hellre hem och kura:)
Jag har också tusen saker att göra, men sitter och myser med en stooor glasskål istället:)
Köpte Vakre hjem och fick se det fina växthusreportaget...wow!!
Precis ett sådant slitet och charmigt skulle jag också vilja ha...snyggt stylat!!

Ha dt bäst - och strunta i armhävningarna, det löser sig nog när du tar tag i ditt nästa projekt;)

KRAAAAAM

johanna sa...

=)) Känner igen det=))
Vilka bilder !!! Sååå fint
Stor kraaam till dig i regnet

Anonym sa...

Hæ Gúa!!!! Til hamingju með valið,
glæsilegt hjá þér.Sorrý !! ég stal hugmynd frá þér um daginn það var að setja bækur í gamlan brauðskurðarhníf.Kemur rosa vel út.
Knús og kveðjur Sigga Ingufrænka

Anci sa...

Fniss:) Ja, tänk att kroppen inte alltid gör vad huvudet har bestämt (eller tror sig ha bestämt). Delar av min kropp lever sitt eget liv ibland.
Det låter ändå som en ganska bra dag och dina bilder är alltid underbara och fina !

Kram

hagagården sa...

Underbara bilder,känner verkligen igen mig i det du beskriver.
ha en go kväll
ninni

Malin sa...

gud vad rolig du är, det måste vara ngt som vi tjejer gör, skylla på en stackars kroppsdel när det bara är vårat huvud som spökar.
Jag har INGEN viljestyrka att säga nej till godis, jag tror att äter jag det bara snabbt så har det inte hänt, dagens skörd 2 Käck och en guldnougat. ( Glömde att jag köpt en burk Ben &Jerrys idag med.

Ingalill sa...

Man känner verkligen igen sig!! Jag började mitt nya liv i söndags..Dragit ner på fett och tränat två dagar..idag var jag JÄTTEHUNGRIG när jag kom hem efter jobbet, drack ett glas vatten och åt 8 st marschmallows..Fina bilder har du -som vanligt!! Ha det gott!!

Inspiration i vitt sa...

Hej gulliga,
jaa daa visst känner jag igen mig och vet du? Den osten är jag beroende av hela sommrarna, inte en grillning utan halluiomi.

Ja tänk vad man vimsar hit och dit med en massa saker men det är ju på så vis man kommer på roliga grejer och annorlunda saker.
Det är ju inte alltid det blir som man tänkt sig.

En stor gtattiskram till dig och det var väl för tur att du vann den deltävlingen, jag har hoppats på dig hela tiden och nu tänker jag håååårt på att du ska ta hem alltihop det är du verkligen värd.
Puss/Ingela.

vitating sa...

Hej Gua!
Åhhh jag letar såå efter en gammal nummerplåt till sonens rum, svarta ramar likaså,vilken lycka att ha det i gömmerna!!!!! Jag tyckte det blev superfint!! Men jag känner igen mig,man testar något och så känns det inte bra i lilltån, då är det bara att göra om det! Vikt, mat och träning lämnar jag osagt, men jag tillhör de som simmar i vassen!
Kram maria

Helene sa...

Ville bara gratulera dig till din 2:a vinst i bloggtävlingen! Önskar att du hade vunnit alla gångerna. Dina bidrag var ju outstanding!

Kram Helene

Eddan sa...

Äsch då, lite Halloumi en regnig dag kan väl inte skada ;-). Har ett par bitar i kylskåpet själv och ibland hör jag hur de ropar på mig :-D! Här har det inte bara regnat - det har snöat i två mornar också. Så deprimerande :-(.

Må så gott och hoppas du snart kommer iväg på ditt uppdrag.

Kram från Anette

Kerstin sa...

*fniss* Det är inte lätt alla gånger, handen och hjärtat tycks inte riktigt vara synkade alla gånger =)

Härligt inlägg!
Kramar, Kerstin

P.s. Välkommen in till mig och kolla in min nya web-butik!

♥ Pia... sa...

Hejsan..men gud vad du är rolig:)..känner dock igen mej...alltför väl..vilken säng du hade..där skulle jag legat hela dagen igår om det regnat...och bara tittat..läst och njutit av vakre hjem..det repotaget..säger barawow..om man hade ett sånt ...hm..men de har maninte...har länkat till dej från mej i sista inägget om hur fint du gjort:)..tack för all inspiration du ger..önskar du kunde tala om för mej HUR jag ska göra med mitt nya rum ute??!!...kram....PIA

Jessica sa...

Hej vilken underbar blogg kommer tillbaks många gånger hadet bra kram jessica

Flaggduken 2 sa...

Att sitta vid datorn med mat & fika eller godis kan vara farligt, vipps så har man ätit mer än man trodde man orkade.
Gillar stilen industri & vintage, härlig mix.
Kram Petra

LOPPISLIV sa...

Hej Gúa! Ohhh vilken inspiration jag fick nu, ska genast plocka fram alla mina gamla svarta ovala ramar som jag lagt undan (tur att jag sparat dem, var på väg och kasta dem för ett tag sen..ujuj)och testa här hemma också, ser jättefint ut att ha dem i grupp sådär ju. Hihi du är för rolig som är ilsk på din arm som matar dig och så straffar du den med arm hävningar...stackarn...hihi..Blev väldigt sugen på haloumi ost nu...slurp..Ha en fin kväll och akta armen fniss...Kram Paula

PS: En sån vacker framsida på VakreHjem, du är så duktig!!

Amanda sa...

Nu Tittar jag igen *hihihihh*

Kram
Amanda

Forførende Farger sa...

Lo godt av dagens innlegg.
Kjenner bare sååå igjen den der med matinntaket ;-)

Ha en fortsatt fin kveld!

Klem

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej ! Har inte skrivit några kommentarer på länge men läst alla dina inlägg. Som vanligt otroligt vackra bilder och inspirerande text.
Det är väl underligt hur olydiga ens armar kan vara i närheten av godsaker, för att inte tala om munnen som hela tiden gapar över mer....
Kram Maria

Anonym sa...

Hej Gúa! Vilken jätte fin blogg du har! Jag hittade hit nyligen och har hunnit följa några av dina insiktsfulla och tankevärda inlägg! Och vackra foton!!! Passade på att rösta på dina fina inredningsuppdragsförslag i tävlingen på kanal 5 och vad damp ner i brevlådan idag?! Jo ett presentkort från Indiska efter att jag röstat på ditt vackra vardagsrumsförslag! Jag blev så JÄTTE glad och håller nu tummarna för att du tar hem hela tävlingen! Det är du värd!
Så stort tack från mig för att jag får följa dina trevliga inlägg i såväl solsken som regn! Du inspirerar!
Soliga hälsningar,
Anna T

Marie sa...

Hej sötis!

Har nu läst ditt reportage i Vakre Hjem, underbart vackert Gúa! Är ju ännu roligare efter att ha sett växthuset på riktigt, om än dock på lite avstånd, hihi. Kände mig så stolt när jag såg framsidan och tänkte på att jag känner dig, du är bäst!

Haha, kan riktigt se dig och osten framför mig. Känner igen mig alltför väl!!!!!!

Ha en toppentorsdag!
Kramar Marie

Eva sa...

Hej. Jag är så glad att jag hittat din blogg, den är så kul att läsa. Du skriver så att det blir bilder!...i alla fall i MITT huvud!!Tillsammans med min dotters blogg har jag din som startsida. Kolla gärna in till henne förresten. sottnott.blogspot.com. Kram till dig