Just do it!

Just do it!

söndag 18 maj 2008

språkresa...

Hej igen alla godingar nya och gamla!...eller kanske hellre färska!...eller, det blev ju också lite fel, fast alltså!...jag tror att ni förstår!
Ni är alla mina godingar...så det så!!
Och om det blir fel, så kan jag kan alltid skylla på att vara utländska,..:)
Vaddå, jag menar det är jag ju!
Tänk min första sommar då jag inte kunde ett ord i svenska!
Ni må ana att det blev ett och annat fel och mååånga goda skratt. Och jag tror att det är just de här skratten som gör det...att man lär sig fortare!
Man får inte vara feg utan låt det bli fel istället. Mycket sällan blir det samma fel igen...det är i varje fall min erfarenhet.
Vad ska man annat är skratta då min man kommer in på ett kontor och säger...
"hejdå, jag heter"...?!?!...OK!
Och när jag och min kompis satt och pratade om en bekant och jag sa..."åh, han är så mysig, han är alltid så kåt och glad"!!...
en direkt översatt fras från mitt eget språk, där man säger kátur og glaður!
Eller när jag trodde att fralla hette lalla...och när jag tyckte någon var så bestämd att hon hade minsann "ben i näsan"...:)..också en direkt översättning...som jag egentligen fortfarande tycker är mycket mera bestämd än, skinn på näsan...:)
Inte konstigt att min då femåriga dotter sa, "mamma, du behöver inte säga något i affären, jag kan prata åt dig"...stackars barn..:)...eller snarare, fantastiska barn...tänk om våra små barn fick lära sig massa språk, tänk så lätt det är för dem...det är verkligen fasinerande!
Inom loppet av bara några få månader pratade hon flytande svenska...medan jag satt och kämpade med om det var i eller som passade i mina korta små alldagliga fraser, så som
...går man i toaletten eller toaletten?!?
Ja, det var minsann inte självklart en tid i mitt liv...den tiden, då jag...gick i toaletten och på, kåta och glada människor med ben i näsan!
Men roligt var det...*ler*...

söndagens alster kommer här...

tyckte helt plötsligt idag att det var så himla vackert med mitt vita...i mitt vita köksfönster..:)mysigt med det gröna utanför... och gardinerna har fått ge vika för väggens gröna klätterväxt...vad den heter vet jag ej...men det är så himla ljuvligt när den söker sig runt och bildar en ram av lycka...och fyller hela vår sommarbild...
och så titta tjejer vad jag har fått i lördagspresent..!!! Jappp, allt tack vare er..:)
virke inhandlades vid tiotiden på förmiddagen och samma tid på kvällen var de målade och klara..
så himla fina och SKÖNA...tycker att det blev så bra att han behöll stolarnas skärning på pallarna...annorlunda och egentillverkade...*NÖJD*!!!

Till er alla skickar jag den största kramen en isländska någonsin lyckats åstadkomma...och ni ska veta att den är stooooor!!! Och innehåller så mycket värme att ni inte längre bryr er om termometerns ensiffriga skala....sju grader, feels like tjugosju!!!
Behåll och njut, i morgondagens magik!!!

Själv ska jag ännu en gång, frossa i alla era underbara hälsningar...och fortsätta förundras att så många goda människor finns...TACK!!

Vi ses alldeles snart igen...

25 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Skrattar så jag kiknar åt din språkliga beskrivning!!! Fniss...Man förundras över barnens förmåga, de lär sig så snabbt...vi har fått flera barn till skolan/fritsd och de lär sig svenska språket kvickt oavsett vilket land de kommer ifrån!

Men du vilken fotpall det blev! Så mycket finare än de man köper! Nu kan han få en hög beställningar tror jag! Jag tar två...ler....
Hoppas att du kopplar av och njuter där låååånga sköna stunder!

Sagans Solsjö tar en kortare paus, men på Under en vind är du alltid hjärtligt välkommen! Kramis kramis!

Gårdsromantik sa...

Ja det var mycket vackert och dråpligt roligt som du delar med dig av idag!

Jag firar 10000 unika besök och har en tävling på min blogg http://havsviken.blogspot.com/
Välkommen du också!

Kram Maud

Doften av vanilj sa...

Hi,hi så roligt du skriver och berättar. Ja det är inte lätt med alla konstigheter, tänk så mycket konstiga uttryck vi slänger oss med.
Vilken jättefin stol du fått, supersnygg! Fotpallen blev jättesöt/Kram

Inspiration i vitt sa...

Hej:Vad fint det blev med den nya inledningsbilden(den är så underbar)Stolarna kan din man och du vara riktigt nöjda med.Roligt att du minns dina språkfel de var väldigt roliga hahaha.Visst är det jag ingelab som äntligen startat en blogg,fick mkt hjälp av min sambo(hoppas bara han fortsätter hjälpa mig)Titta gjärna in på min blogg fast det bara är ett inlägg kram på dig /ingela B

Jenny Oak Fae sa...

Åååh, du är en så härlig människa, sitter med ett leende på mina läppar nu, du skriver ju så härligt & målande! : )

Underbara bilder, fotpallen blev ju bara SÅ snygg!!!

En STOR Skånsk kram till dig från Jenny!

<3

lottens vita och gröna sa...

härliga du! du beskriver din stapplande början på svenska så roligt, i mitt jobb träffar jag mången från annan ort än sweden, det är ju verkligen inte lätt men det är ju underbart kul om det bli som för dig! stolarna är sååååååååååå fina, what a man! råååååååååimpad!
varmastekramen tillbaks, blev så härligt varm här..i mitt hjärta! lotten

Sigga sa...

nennti ekki að klæmast í gegn um textann í þetta skipti, en myndirnar rosa flottar.

trallala

inga Heiddal sa...

Jú ég klæmdist nú í gegnum hann en það tók tímana tvenna og skilið svona um 80% af honum... Aldeilis búið að gera stólana tilbúna fyrir mann ....OOHHH hvað ég hlakka til... já og líka til að nauðga sænskunni lítið eitt.... Eins og þú gerðir fyrir 18 árum. (sem sagt áður en þú fórst að fara úr hárum ):=)

Vitt Hemma sa...

Å så sött och omtänksamt(?)! hihi..
Alltid så kul å kika in hos dig med så vackra bilder!! Gillar solstolen! Så grymt snygg!! Antar att den kommer att användas flitigt i sommar!

Kram!

Anna sa...

Haha så galet det kan bli! Hur kul som helst ju:) När jag läser dina inlägg så fascineras jag över hur väl du hanterar det svenska språket! Så välskrivet och välformulerat och det kan jag säga att det är det inte många "infödda" som klarar idag!

Så otroligt duktig din man är! Stolen och pallen är underbart vackra!

Ljuva bilder bjuder du på som vanligt också:)Klätterväxten utanför, kan det vara Humle?

Ha en underbar dag!

Kram
:)Anna

Anonym sa...

Hahahahaa!!!
Tack för att du gav mig dagens skratt!! Du är för härlig du..!
Och underbara bilder som vanligt visar du..
Ha en bra dag och vecka!!!

Färjtorp sa...

Åh jösses!!! Det var ingen liten felsägning heller hahaha.
Inte är det så lätt när man tror att man kan språket fniss.

De där stolarna är bara för fina! Vill haaa...

Ha det så gott
Kramar Johanna

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Heeejsan...hihihiih...skrattar..

Jo du det där med språket känner jag igen.min bästa kompis kommer från egypten.hon skulle nästan kunna vara min mamma...men så roligt vi har.Åldersskillnaden känns inte det vill jag lova.Vi möttes på ett bageri där vi jobbade natt båda två.Först var det lite stelt men efter att vi jobbat ihop några nätter så....jädrans i min lilla låda...gapskrattade vi ihop.det ena skämtet efter det andra..rullade upp.Å hennes svenska var ju inte allt för bra...gud så jag skrattat åt denna kvinna....

Se så fina fotpallarna blev!!
vilken Make!!!! Puss å kram till honom.

å som vanligt har jag misat ett inlägg...börjar bli en vana...hihihi...men på helgen ÄGER min make datorn...hihihihi...
På veckan är den min.

Underbara bilder som vanligt!
Kram Nilla

Lilla Blanka sa...

Hej Goa!

Kan tänka mig att det blev lite knasigt ibland med språkproblemen haha..men din berättelse är helt underbar!

Och dina bilder..ja, underbara de också, som alltid..du ser allt det vackra på ett annat sätt än vi vanligt dödliga..men så är du ju älva också (som jag bestämt hävdar!). Genom dina bilder kan vi också se det du ser, härligt!!!

Och nu det här med stolen..vaddå virke inhandlas...kvällen..vita klara vackra ljuvliga stolar..?? Har din man gjort den där vackra stolen?

Stooor kram vännen, jag tror jag snart måste komma ner och hälsa på dig..får ju abstinens haha

Mia

Berglind sa...

kenndi skrattinn þér sænsku?? tóti ég vil svona stóla NÚNA,en ég öfunda þig af veðrinu hér er ágætt veður en ekki hlýtt,er með veikan benjamín sölva og verð með hann næstu daga þar sem foreldranefnurnar eru aldrei heima hjá sér,elskaþigogþína

Maria renoverar sa...

Hej!
Vilken underbar blogg du har!
Jag lägger den genast som en favorit och återkommer!
Hälsn Maria i Värmland

Englagård sa...

Tur att du har humor så du inte blev nedlagen av språkproblemen. Du gav mig dagens bästa skratt i alla fall:) Stolarna är jättefina, jag måste nog visa dom för min sambo och se om jag kan fresta honom att göra något liknande.
kram
karina

Hem och Harmoni Marie sa...

Fniss... :)
Inte helt lätt med nytt språk.

Fina bilder... stolen var ju underbar!
Kram Mariw

My Lovely Things sa...

Fniss fniss fniss!!

ja du nu fick jag mig ett riktigt fnitter anfall!!
ja det är inte lätt att lära sig ett nytt språk..speciellt det dät med i och på..osv..

Jag glömmer aldrig en lektion på högstadiet..vi hade en iransk tjej i klassen vi pratade om astrid Lindgren..tjejn frågade vem pippa Långsamt va(pippi långstrump!!) stackars tjej alla i hela klassen låg dubbelvikta inlkusive läraren..fy va hemskt för henne..men det är verkligen inte lätt med språk..fniss fniss!!

Jag tycker du pratar jätte bra svenska....

Ha det så gott vännen..

Förresten underbar bilder du bjuder på..

kram anna

My Lovely Things sa...

glömde ju..så underbar stolen blev med sitt fotstöd..
kram

Mjuka sa...

Du är så rolig min favvobloggare!! Åker ner till skåne i helgen och hälsar på mamma. En tur till Danmark också skall det bli
Kramar till dig
Malin

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Ja ha ja och där tappade du genast tjugo pryda bloggare ;-)
LOL !
Ja ibland blir det lite galet , jag har jobbat i Tensta ( = invandrartät förort till stockholm ) på en förskola i många år och hur man har skrattat . Typ : -Nästa gång han ringer , slänger jag luren på honom !
Jag har faktiskt några isländska bekanta och de pratar lite märkligt .... neej då ;-)
Jag förundras över dej varje gång jag kommer in här , dels över allt vackert du visar men mycket över allt vackert du skriver , du besitter verkligen en fantastisk kreativitet och ett sinne för vackert *och hon smörar vidare , bla. bla. bla *
Nej , men du är enorm !!!
Inte en orm , utan ENORMT FANTASTISK !!
Lots of löööööv / Loppan
Tog mej ett dopp i badkaret förresten , när jag var hos dej och hämtade tillbaka jesus , behåll munken du !!!

Marie sa...

Hihi, du är ju för härlig! Tänk så tokigt det kan bli, inte så himla lätt att lära sig ett nytt språk!

Ljuvliga bilder! Visade precis min make din underbara stol och frågade lite snällt om han inte kunde snickra en åt mig också, hihi. Det blev superfint med pallen till, kan bara tänka mig hur skönt det måsta vara att sitta där och njuta i solen.

Ha det allra bäst!
Kramar Marie

Vårt lilla hem sa...

Hihi så härligt galet fel det kan bli ibland!! Och vilken go liten tjej du har :)

Så underbara bilder!! Och vilken vacker stol!! Jag häpnar, alldeles fantastiska! Hmm, ska nog ta ochvisa de här bilderna för min sambo...de ser ju grymt sköna ut också...ja det ska jag bestämt :)

Ha en fin morgondag! Kraam! Jenny

Kristina sa...

Åhh du har det så otroligt vackert hemma! Jag vill ha det som du :)
Ha det underbart. Kram
/Kristinas Hus